Föreläsning
Familjefridsjouren i Höganäs erbjuder föreläsningar och workshops i ämnet våld i nära relation samt våld och förtryck i hederns namn. Vi gör föreläsningar och temadagar som passar er. De kan vara allt från 30 minuter till en hel dag. Familjefridsjouren i Höganäs har en lång erfarenhet av föreläsningar. Våra föreläsare ger varje grupp information utifrån kunskapsnivån hos gruppen  och då många uppfattar ämnet som tungt finns där alltid utrymme för frågor och en del diskussioner.

Temadag
Familjefridsjouren i Höganäs var under tiden 2010-2014 ute och höll cirka 120 stycken temadagar på skolor i Skåne. Dessa var så uppskattade att vi erbjuder utbildning och inspiration för andra om våra temadagar.
I utbildningen går vi genom hur vi gjorde dagen och vad man ska tänka på när man arbetar med barn och ungdomar. Man får med sig en färdig dag man kan hålla eller inspiration och tankar hur man vill lägga upp sin egen dag.

Grundutbildning
Familjefridsjouren i Höganäs har personal som är utbildad att hålla Sveriges kvinno- och tjejjourers, Unizon:s, grundutbildning. I grundutbildningen ingår det presentation av Unizon:s historia, organisation och grundläggande ståndpunkter. Information om vad en kvinnojour är och gör. Juridisk, historisk utveckling på kvinnofridsområdet. Kunskap och övningar om kön och makt. Kunskap och övningar om mäns våld mot kvinnor, våld i samkönade parrelationer, hedersrelaterat våld och förtryck samt barn som upplever våld.  Jourkunskap och bemötande. Övningar i kommunikation och självkännedom. Övningar i praktiskt bemötande. Kunskap om socialtjänsten och andra instanser som kan finnas i den stödsökandes nätverk.
Familjefridsjouren i Höganäs anordnar grundutbildning en till två gånger per år både för den som önskar bli aktiv inom Familjefridsjouren i Höganäs men också för den som önskar mer kunskap i ämnet.

Välkommen att höra av dig till Familjefridsjouren i Höganäs för frågor eller bokning!

Nyheter

En vecka fri från våld ”Telefonsamtalen”

En vecka fri från våld Under denna veckan kommer ni få möta olika berättelser från kvinnor vi mött ”Han ringde mig ofta när jag var på arbetet. Oftast utan anledning. Malde på om saker han trodde jag gjort eller saker jag gjort fel. Varje mening avslutades med hot....

läs mer

Vill du vara med i en samtalsgrupp för kvinnor?

Hur ser din relation ut? Är det något i din relation du inte mår bra av? Detta kan vara både en nuvarande som en tidigare relation. Att samtala i grupp minskar känslan av att känna sig ensam i sin situation. Alla har med sig olika erfarenheter och här får du möjlighet...

läs mer

Vi finns här för dig!

Vi lyssnar och stöttar! Hör av dig till oss! Telefon: 042-340207 Mejl: info@familjefridsjouren.se Chatt: www.familjefridsjouren.se Hos oss är inget problem för stort eller för litet att prata om. Välkommen höra av dig!

läs mer

Börja arbeta med oss! Tjänst ute Boendesamordnare Välkommen med din ansökan #boendesamordnare #platsbanken #ledigtjänst #unizonjourer #familjefridsjouren  https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/23896351

läs mer

LUCKA 3: ATT MOTVERKA PORR FÖREBYGGER SEXUELLT VÅLD!

Porr är djupt kvinnohatande. Våldet är så explicit och så tydligt och så vanligt förekommande att om det hade varit i något annat sammanhang och någon annan industri hade människor reagerat kraftigt mot det. Unizon kräver ett helhetsarbete på landets skolor, där...

läs mer